Nieuws


Email: info@WelkomInMuiderberg.nl

De nieuwe Welkom in Muiden & Muiderberg dagen voor 2019 !

 

Vanaf januari 2019 zal vijf keer per jaar een ‘Welkom in Muiden / Muiderberg – middag’ worden georganiseerd. Ongeveer 40 statushouders (volwassenen en kinderen) uit gemeente Gooismeren komen naar Muiden/Muiderberg waar zij vanaf 14 uur samen met Muidense/Muiderbergse gezinnen deelnemen aan een activiteitenprogramma. Naast georganiseerde activiteiten is er ook voldoende tijd voor ongedwongen contact, uitwisseling en gezamenlijk eten/drinken. Rond 20 uur wordt de Welkomdag afgesloten. Voor statushouders/vluchtelingen die niet over eigen vervoer beschikken (of niet met OV kunnen komen) wordt vervoer door Muidenaren/Muiderbergers geregeld.

 

In de periode 2019 / 2020 vinden 10 ontmoetingsmiddagen plaats:

- Za 19 Januari 2019: Nieuwjaarsactiviteit Cafe gieling en bezoek oud hollandse boot

- Za 13 April 2019: Pampus excursie

- Vr 21 Juni 2019: Stranddag met watersporten

- Za 5 oktober 2019: Speurtocht en gezellig eten

- Ma 11 November 2019: St. maarten / lampionnen maken

 

Zet deze data in je agenda! Want net als voorgaande welkom-dagen, wordt het pas echt een feest als het dorp meedoet. We zoeken dus weer vrijwilligers die de vluchtelingen en statushouders willen verwelkomen en hen begeleiden bij de activiteiten van die dag. Deelname houdt in dat je tussen 14 en 20 uur beschikbaar bent, waar nodig de handen uit de mouwen steekt, maar vooral in gesprek gaat met onze gasten. Ons doel is immers om onze buitenlandse gasten een ontspannen en vrolijke dag te bezorgen.

 

Wil je (weer) meedoen?

Geef je dan zo snel mogelijk op via de Contact pagina

Zet er duidelijk bij voor welke dag(en) je je opgeeft, met je naam, telefoonnummer en emailadres.

 

Wat gaan we doen?

We zijn druk bezig met de samenstelling van leuke en gevarieerde programma’s, afgesloten met eventueel een gezamenlijk diner.  We houden iedereen die zich heeft opgegeven op de hoogte via de mail.

Welkom in Muiderberg  wordt o.a. mogelijk gemaakt door :

Strandpaviljoen De Zeemeeuw       Voetbalclub SC Muiderberg

De Spar Muiderberg                         Bakkerij Tetteroo   

Manege Anydale                               Midgetgolf De Leeuwenkui l

Buiten Buiten Muiderberg                Hip Muiden

Molen de Onrust                               Watersportcentrum Muiderberg     

MHC Hockey                                     Connexxion Tours

Watersport Vereniging Muiderberg

Inspiratie Inc

Gemeente Gooise Meren

WijDoenMee

Muidernieuws oktober 2018

Muidernieuws april 2018

De nieuwe Welkom in Muiderberg dagen voor 2018 !


Welkom In Muiderberg gaat voor het 3e jaar  weer van start!

We koesteren allemaal warme herinneringen aan de dagen die we afgelopen  jaren organiseerden vol muziek, poëzie, watersport, oud-Hollandsche spelletjes en vooral heel veel inspirerende ontmoetingen.


Dit jaar staan er maar liefst 5 welkom-dagen op stapel. Te weten:

 

Za 14 april  :  Muiden en Pampus tocht

Za 16 juni  :   Strand-dag met sport em spel*

Za 29 september : Muiziek en workshop*

Zo 11 november :  Lampionnen maken en St Maarten

Di 25 december : Kerstochtend

De dagen in 2017 waren een groot succes !


Welkom In Muiderberg heeft ook in 2017 een aantal prachtige dagen georganiseerd samen met alle vrijwilligers.

We kijken terug op een erg succesvol jaar : :

 

7 april   : Speurtocht

19 mei  :  Manege, Molen, Hockey  en BBQ'en

15 juli : Speurtocht en strand voor status houders

23 september : Rondvaart Naarden en BBQ

11 november : Lampionnen maken en Sint Maarten

 

Dank aan alle sponsors en iedereen die heeft meegeholpen !

Welkom in Muiderberg  dag 19 mei ,


Naar de Manege Anydale, naar de Molen en naar de Hockey MHC Muiderberg:

De Welkom in Muiderberg dag van van 19 mei was ook weer heel bijzonder


35 gasten uit het AZC kwamen met 20 kinderen. De dag begon bij de manage Anydale met  pony's bekijken en berijden. Daarna door naar de molen de Onrust, waar we een rondleiding kregen in dit typisch Hollandse volkloren.

Met knorrende magen daarna door naar de hockey van MHC Muiderberg om gezellig samen te koken, met Buiten Buiten, BBQ'en en eten ! 

Lees het hele verslag en de foto's van Vrijdag 19 mei 2017


Welkom in Muiderberg  dag 7 April,


Speurtocht en midgetgolf, met lekker weer en eten:

De Welkom in Muiderberg dag van 7 April was weer zeer geslaagd!


34 leuke gasten waarmee we weer een bijzondere dag hebben beleefd, met presentatie thee, wandelen, speurtocht, midgetgolf en gezellig eten en praten.


Hartelijk dank aan alle vrijwilligers en Muiderbergers die dit wederom hebben mogelijk gemaakt; De Spar, Kerk aan zee, Midgetgolf Leeuwenkuil en natuurlijk de Zeemeeuw.


De gasten vertrokken weer zingend en dansend ! en wij kijken voldaan terug en met plezier uit naar de volgende dag op 19 mei !


Welkom in Muiderberg  AZC winkeltje  1 april  2017 !

Kleding/speelgoed/fietsen inzameling:

De Welkom in Muiderberg markt op het AZC was een groot succes !

Via bijna alle Muiderbergers hadden we een vrachtwagen met goede spullen, kleding, speelgoed, en fietsen, fantastisch, en gelukkig hadden we een grote vrachtwagen.

Op het AZC hebben we een gezellig markplaatsje ingericht. Er stond meteen al een flinke rij. Hierbij hebben we de kinderen en nieuwkomers in het AZC voorrang gegeven. Alle kinderen gingen met speelgoed, schoenen en kleren heel tevreden weg. Nieuwe AZCers met kinderwagens en fietsen. Ook veel ouderen hebben de kleding gevonden die ze nodig hadden. Kids met hun eerste fiets Iedereen een eigen nieuwe bal, peuters met fijn speelgoed en zwembandjes, volwassenen als een kind zo blij met hun eerste leesboekjes om de taal te leren !   Inspiratie Inc had er een gezellig BBQ bij georganiseerd.


Al het speelgoed en fietsen zijn verdeeld !

De overgebleven kleding is opgedeeld. Een gedeelte blijft bij het winkeltje op het AZC. Een aantal stuks goede kleding gaat naar De Lente Sale van Astrid Slooff, waarbij de opbrengst weer gebruikt gaat worden voor de bewoners van het AZC !

Dank aan de Muiderbergers voor de leuke en goede bijdrages,

In de zomer gaan we het zeker weer doen !

(dus bewaar die mooie spulletjes en fietsen)

Het Welkom in Muiderberg team

Nieuwe  Welkom in Muiderberg dagen 2017 !


Welkom in Muiderberg gaat weer van start! We koesteren allemaal warme herinneringen aan de dagen die we vorig jaar organiseerden vol muziek, poëzie, watersport, oud-Hollandsche spelletjes en vooral heel veel inspirerende ontmoetingen.

Was je er niet bij? Bekijk dan hierboven fotoverslagen.

 

Dit jaar staan er maar liefst 6 welkom-dagen op stapel. Te weten:

7 april   : Speurtocht

19 mei  : Strand-dag

14 juli

22 september

20 oktober

11 november

 

Zet deze data in je agenda! Want net als voorgaande welkom-dagen, wordt het pas echt een feest als het dorp meedoet. We zoeken dus weer vrijwilligers die de vluchtelingen en statushouders willen verwelkomen en hen begeleiden bij de activiteiten van die dag. Deelname houdt in dat je tussen 14 en 20 uur beschikbaar bent, waar nodig de handen uit de mouwen steekt, maar vooral in gesprek gaat met onze gasten. Ons doel is immers om onze buitenlandse gasten een ontspannen en vrolijke dag te bezorgen.

 

Wil je (weer) meedoen?

Geef je dan zo snel mogelijk op voor 7 april en/of 19 mei via de contact pagina 

Zet er duidelijk bij voor welke dag(en) je je opgeeft, met je naam, telefoonnummer en emailadres.

 

Wat gaan we doen?

We zijn druk bezig met de samenstelling van leuke en gevarieerde programma’s, afgesloten met een gezamenlijk diner. We houden iedereen die zich heeft opgegeven op de hoogte via de mail.

De Tweede Welkom in Muiderberg Dag is woensdag 19 oktober 2016 mét kinderen!


Op woensdag 19 oktober ontvangt Muiderberg een groep van 35 mensen uit het Asielzoekerscentrum Almere en enkele statushouders uit Muiden voor een mooie Vakantiedag aan Zee! Om 15.00 uur worden KInderen en ouders  ontvangen in het OC met een hapje/drankje voor een korte presentatie over ons dorp. Daarna volgt het programma.

Afsluitend  wordt er samen gegeten, bij de Zeemeeuw. Centraal staat de ontmoeting met elkaar. Wij hebben twee typen vrijwilligers nodig; mensen die iets willen mee helpen organiseren/voorbereiden en gastheren/vrouwen, die zelf deelnemen aan het programma. Vertalers zijn ook aanwezig.

Kinderen van 4-12 jaar uit Muiderberg kunnen met een ouder  ook deelnemen. Graag zelfs


Vervolg Vakantiedagen -onder voorbehoud- voor families met kinderen zijn: vrijdag 18 november en vrijdag 16 december 2016.


De Tweede Welkom in Muiderberg dag groot succes !


Ook de tweede "Welkom in Muiderberg" dag was een zeer groot succes. Meer dan 100 kinderen en ouders uit het AZC en Muiderberg hebben samen een hele gezellige "Oud Hollandsche Spelletjes" middag gehad op de SC Muiderberg voetbal club. Stralende gezichten en veel contacten. Daarna in het zonnetje door naar de Zeemeeuw waar een heerlijk maaltijd klaar stond. Alle kinderen hebben nog lang op het strand gespeeld, waarna onder het genot van stroopwafels van de Spar en cadeautjes van Hip Muiden, onze gasten tevreden en zingend terug naar het AZC gingen.

Goed nieuws!


We hebben onze eerste subsidie binnen via WijDoenMee.nu !

WijDoenMee is  een platform voor kleinschalige (particuliere) initiatieven van en voor vluchtelingen, ongedocumenteerden, asielzoekers en statushouders in Nederland.    Wijdoenmee is onderdeel van de    de Haëlla Stichting

die al meer dan 45 jaar   solidaire, barmhartige, soms conventionele, vaak kleinschalige projecten in binnen- en buitenland steunt. .Zie  www.wijdoenmee.nuSamenwerking Inspiratie-Inc


Welkom in Muiderberg is een zeer contructieve samenwerking aangegaan met Inspiratie-Inc. Zij zullen ons begeleiden met de opzet van de dagen en de contacten binnen het AZC.  De eerste workshops zijn geweest en waren zeer succesvol.  Beide partijen hebben veel zin in de komende Welkom in Muiderberg dagen.

Voor ons is de samenwerking met Inspiratie-Inc van zeer groot belang om de dagen in goede banen te begeleiden, denk hierbij aan uitnodigen van de gasten, begeleiding activiteiten, voorzien van tolken etc etc..


Stichting Inspiratie Inc. ontwikkelt creatieve vormen voor sociaal ondernemerschap, participatie en coöperatie, en de kracht van diversiteit. De stichting richt zich op iedereen, die een actieve plek in de samenleving zoekt: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, met verschillende achtergronden, cultuur, religie, en sociale status. Het doel is om nieuwe vormen te vinden, waarin iedereen kan deelnemen en positief bijdraagt. Het gaat om het inspireren en activeren, om gezamenlijk plekken te creëren, die als een nieuw thuis voelen.


De activiteiten zijn erop gericht mensen te inspireren en te activeren om in contact te komen met anderen, en daar ook daadwerkelijk een waardevolle band mee op te bouwen. Vooral de ontmoetingen tussen mensen uit verschillende delen van de wereld zijn hierin van belang; de methodieken die daarbij worden gebruikt zijn ontwikkeld in samenwerking met mensen uit de hele wereld, geënt op praktijkervaringen met vluchtelingen, zelforganisaties, kunstorganisaties, buurtinitiatieven, organisaties en bedrijven.     Zie   www.inspiratie-inc.nl
Nog meer goed nieuws!


Ook onze Gemeente Gooise Meren heeft ons een subsidie toegekend! Wij zijn hier erg blij mee. Voor de gemeente kunnen we laten zien hoezeer we als Muiderbergers betrokken zijn met de vluchtelingen. We zien dit ook als échte erkenning waardoor we in volle vaart door kunnen met Welkom in Muiderberg.   

De foto's van de eerste dagen staan online!


Kijk hier naar de foto's van de eerste dagen van Welkom in Muiderberg.

Foto's

Copyright 2016 Welkom in Muiderberg@ All Rights Reserved